content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Monetáris politika

A monetáris politika az árstabilitással járul hozzá legjobban a gazdasági növekedéshez

Az Európai Központi Bank elsődleges célja az árak stabilan tartása. Az euro értékének megóvásáért folyó munkánk az euroövezetben élőket szolgálja. Ebben a részben bemutatjuk a monetáris politikai stratégiánkat, az alkalmazott eszköztárat, és hogy miként hatnak ki ezek a mindennapjainkra.

Monetáris politikai döntések

A monetáris politikáról hathetente döntünk, ahogy meghatározzuk az infláció 2%-on tartásához szükséges lépéseket. A döntések meghozatala után közvetlenül az elnök és az alelnök sajtókonferencia keretében részletesen ismerteti őket.

A monetáris politikai döntésekről bővebben

Monetáris politikai közlemény

Hathetente hozunk döntéseket a monetáris politikáról – meghatározzuk, hogy mi a teendőnk ahhoz, hogy az inflációt ellenőrzésünk alatt tartsuk. Vizuális közleményünkben röviden és közérthetően ismertetjük mindezt.

Monetáris politikai közleményünk dióhéjban

Mi az EKB?

Az EKB születésnapja 1998. június 1. Ekkor kezdtük meg az előkészületeket az egységes fizetőeszköz, az euro bevezetésére. Szeretne többet tudni az Európai Központi Bank tevékenységéről, és arról, hogyan érinti ez a hétköznapjait?

Olvasson még az EKB-ról!

Eszköztár, intézkedések

A monetáris politikánk az árstabilitás garantálása érdekében befolyásolja, hogy mennyit kell a hitelért cserébe fizetnünk, és mennyi kamatot kapunk a megtakarításaink után. Ismerje meg, hogyan működnek az eszközeink és intézkedéseink.

Bővebb információk az eszköztárról

Monetáris műveletek

Az irányadó kamatlábak megállapítása mellett nyíltpiaci műveleteket is végzünk. Nézze meg a műveletekkel kapcsolatos legfrissebb információkat.

További információk
COVID-19
Válaszunk a pandémiára
ÁTLÁTHATÓSÁG

Ismerkedjen meg közelebbről a monetáris politikai döntéseinket megalapozó megfontolásokkal

MONETÁRIS POLITIKAI BESZÁMOLÓK

Közzétesszük a Kormányzótanács azon üléseinek beszámolóit, amelyeken a döntéseket meghozzák. Ezek a dokumentumok összefoglalják a lezajlott megbeszéléseket.

Monetáris politikai beszámolók

GAZDASÁGI JELENTÉS

A Gazdasági jelentésünkben további részletek olvashatók azokról a gazdasági, pénzügyi és monetáris folyamatokról, amelyeken az EKB pénzpolitikai döntései alapulnak.

További információk
Nem szakértő? Nézze meg a kisokost!
További tudnivalók
Mi a monetáris politika?

Ebben a szekcióban található oldalak