Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Rólunk

Gondoskodunk az árak stabilitásáról és a lakosság pénzének biztonságáról

Az Európai Központi Bankban (EKB) azért dolgozunk, hogy az euroövezetben stabilan maradjanak az árak. Célunk, hogy mindenki holnap is ugyanannyi terméket kapjon a pénzén, mint ma.

Hozzájárulunk az európai bankrendszer biztonságához és szilárdságához is. Ezzel elősegítjük, hogy a pénzünk biztonságban legyen a bankban.

Ellenőrzésünk alatt tartjuk az inflációt

Az EKB azoknak az európai uniós országoknak a központi bankja, amelyek átvették az eurót. Fő feladatunk az árstabilitás fenntartása. Ezt úgy látjuk el, hogy gondoskodunk a tartósan alacsony, stabil és kiszámítható inflációról. Célunk, hogy ily módon mindenkinek segítsünk a megtakarításai és kiadásai megtervezésében.

Bővebb információk a monetáris politikánkról

Hozzájárulunk a bankrendszer biztonságához

Az euroövezeti bankokat felügyelve erősítjük az emberek abba vetett bizalmát, hogy a bankok úrrá tudnak lenni a problémákon. Övezetszerte következetes és egységesített felügyelet mellett teherbíróbbak lesznek, aminek révén mindannyiunk pénze biztonságban van.

Látogasson el a bankfelügyeleti honlapunkra

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Az eurobankjegyek fejlesztése és kibocsátása is a feladatunk

Az új technológiákba beruházva még biztonságosabbá és tartósabbá tesszük a bankjegyeket. Összehangoljuk az előállításukat és kibocsátásukat az eurót átvett többi ország között.

Fedezze fel 3D-ben az eurobankjegyeket!

Elősegítjük a pénzügyi infrastruktúra akadálytalan működését

Amikor az emberek elektronikusan fizetnek vásárláskor, vagy digitálisan utalnak át pénzt, ebben is segítünk. A háttérből irányítjuk és támogatjuk a piaci infrastruktúra-hálózatot, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes, hatékony pénzmozgást az országon belül és határon túl.

Az eurorendszer és a fizetésforgalom

Elősegítjük a pénzügyi stabilitás megőrzését

Azonosítjuk az olyan kockázatokat, mint például a tőzsdei zavarok vagy a lakásárak zuhanása, amely megbonthatja a pénzügyi rendszer egyensúlyát, és ajánlásokat fogalmazunk meg a problémák enyhítésére. Ezáltal védjük az egyének és a vállalkozások jövőbeli terveit és beruházásait.

A pénzügyi stabilitásban betöltött szerepünk

Történetünk

Ismerkedjen meg annak történetével, ahogy a közös fizetőeszköz bevezetése és az egységes bankfelügyelet megteremtése összekovácsolta Európát.

Az euroövezet története

Ismerkedjen meg jobban az EKB-val!

Döntéshozatal

A legfontosabb döntések, köztük a kamatdöntés és az egyéb bevethető pénzpolitikai eszközök kiválasztása a Kormányzótanács kezében van.

Döntéshozatal és rotációs szavazás
Főépületünk

Az EKB székhelye a németországi Frankfurt am Main-ban található. A 2014 novemberében elkészült főépületünket a COOP HIMMELB(L)AU építésziroda tervezte. A történelmi és modern elemeket ötvöző, egyedi épületegyüttes a város egyik látványossága.

Tekintse meg!
Kisokos

Ha többet szeretne olvasni a munkánkról, nézzen bele a kisokosba, amelyben részletesen elmagyarázzuk a jegybank működésével kapcsolatos főbb témaköröket.

Olvassa el a kisokost!

Részletes tudnivalók az EKB-ról

Mivel foglalkozik az EKB? Mi az infláció? Miért fontos az embereknek az árak stabilitása? Erre és hasonló kérdésekre talál választ ebben a három perces bevezető videóban.

Kapcsolatfelvétel

Ha kérdése van az EKB-ról és a munkánkról, olvassa el a leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat, vagy küldje el a saját kérdését.

FEDEZZE FEL HONLAPUNKAT!

Ismerje meg jobban, mivel foglalkozunk!

Látogasson el hozzánk!

Az EKB látogatóközpontjába tett helyszíni és virtuális látogatás, valamint szakértői előadások révén jobban megismerhető a jegybank munkája. A programokról és a látogatás vagy előadás igénylésének menetéről a Látogasson el hozzánk! című oldalon kapható bővebb tájékoztatás.

Látogasson el hozzánk!

Vegyen részt ifjúsági programjainkon!

Az EKB döntései kihathatnak a mindennapi életünkre. Európa-szerte számos rendezvényt szervezünk, ahol a fiatalokkal közvetlenül elbeszélgetve meghallgatjuk véleményüket, ötleteiket.

Nézze meg legfrissebb programajánlatunkat!
Nem szakértő? Nézze meg a kisokost!
További tudnivalók
Kinek a tulajdonában van az EKB?

Ebben a szekcióban található oldalak