content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Média

Fontosnak tartjuk a világos, hatékony tájékoztatást

A világos, hatékony tájékoztatás nélkülözhetetlen. Monetáris politikánk eredményesebb, ha a döntéseink közérthetőbbek. Ebben a folyamatban a média is fontos szerepet játszik, hozzájárulva ahhoz, hogy a nyilvánosság előtt is elszámoltatható legyen a működésünk. Idetartoznak a sajtótájékoztatóink, amelyeken részt vesznek az újságírók, meginterjúvolják a döntéshozókat, és beszámolnak a beszédekről, kiadványokról.

Sajtóközlemények

Sajtóközleményeink igen sokféle témával foglalkoznak. Így például tájékoztatnak az EKB döntéseiről és az új adatokról.

Sajtóközlemények

Sajtóértekezletek

A monetáris politikai ülések után Christine Lagarde, az EKB elnöke ismerteti az aktuális döntéseket, és válaszol az újságírók kérdéseire. Ezek az interneten élőben is közvetített, kiemelt rendezvények bepillantást nyújtanak a kormányzótanácsi tagok gondolatmenetébe.

Sajtóértekezletek

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Monetáris politikai döntések

A monetáris politikáról hathetente hozunk döntéseket, meghatározva az ahhoz szükséges lépéseket, hogy az infláció 2%-on tartózkodjon. A legfrissebb döntéseket itt találhatjuk meg a Kormányzótanács minden egyes monetáris politikai ülésének napján 14:15 órakor.

Monetáris politikai döntések

EKB-blog

A blogunkban beszámolunk a legfrissebb határozatok hátterében álló döntéshozói nézőpontokról és az euroövezeti gazdasággal és tágabb körrel kapcsolatos trendekről. A bejegyzések az EKB-ban folyó elemző és kutatómunkán alapulnak.

EKB-blog

Beszédek

Az Igazgatóság tagjai gyakran mondanak beszédet Európa- és világszerte, amivel közérthetőbbé teszik politikánkat és döntéseinket. De egyéb jegybanki témákkal, a pénzügyi rendszerrel és a tágabb gazdasággal is foglalkoznak.

Beszédek

Interjúk

A médiainterjúkon az újságírók kérdéseiket közvetlenül az igazgatósági tagoknak tehetik fel. Ezeknek az átiratát is közöljük.

Interjúk

Bővebben

Podcast

Az EKB-podcast bepillantást ad a közgazdaságtan és a jegybank világába. Az euroövezeti gazdaság szempontjából aktuális témákkal és trendekkel foglalkozik.

Podcast
Nyilvános előadások, egyéb tevékenység

A heti menetrend segítségével az érdeklődők számon tarthatják a soron következő kiadványainkat és rendezvényeinket, így a döntéshozó testületek üléseit, a sajtótájékoztatókat és a nyilvános beszédeket. A programot péntekenként aktualizáljuk.

Hetirend
Előadás igénylése

Ha meg szeretnék hívni az EKB Igazgatóságának valamelyik tagját, hogy egy tervbe vett rendezvényen előadjon, töltsék ki az igénylőlapot. Hamarosan válaszolunk.

Igénylőlap

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ha újságíróként beszélni kíván az EKB valamelyik szóvivőjével, keresse sajtókapcsolati munkatársunkat. Újságírói szemináriumokat is szervezünk, ahol részletesen ismertetjük az EKB tevékenységét.

TOVÁBBIAK

Egyéb erőforrások

Az Igazgatóság kommunikációs iránymutatásai

Olvassa el az EKB Igazgatósága által megalkotott alapelveket, amelyek a nyilvánossággal való kommunikációról szólnak. Döntéshozóink nagyra értékelik a világos, hatékony és időszerű tájékoztatást.

Vezérelvek

Naptárak

Ide kattintva elérhetők a jövőbeli sajtótájékoztatók, statisztikai közlemények és tenderműveletek tájékoztató naptárai.

Naptárak
Nem szakértő? Nézze meg a kisokost!
További tudnivalók
Mit nevezünk nyilatkozatcsendnek?

Ebben a szekcióban található oldalak