content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Statisztika 

A statisztika a megalapozott döntéshozatal előfeltétele

A megbízható pénzügyi és monetáris statisztikák elősegítik a megalapozott döntéshozatalt. Az Európai Központi Bank és a nemzeti központi bankok hivatalos statisztikákkal mutatják be a gazdaság állapotát. A statisztikai adatok az EKB tevékenységének minden részén – a monetáris politikában, a pénzügyi stabilitásban és a bankfelügyeletben – egyaránt fontos szerepet töltenek be.

A statisztikák jelentősége

TÉNYADATOK A KÖZÉPPONTBAN

42%

Csökkent a bankfiókok száma az euroövezetben

A strukturális pénzügyi mutatók szerint 2008 és 2022 között az euroövezeti bankfiókok 42%-a bezárt. Az euroövezet szinte minden országában csökkent a bankfiókok száma. Emellett a banki alkalmazottak száma is jelentős mértékben visszaesett.

Sajtóközlemény megtekintése

Hozzáférés az EKB adataihoz

Összegyűjtöttük az összes olyan felületet és szolgáltatást, amelyek hozzáférést biztosítanak az adattárainkhoz.

Adattáraink

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Vagyonmegoszlási elemzés

A jövedelem- és vagyonmegoszlás monetáris politikával való kölcsönhatásáról alkotott értékelésünk részeként – a nemzeti számlákkal összhangban – megfelelő időzítésű negyedéves adatokat teszünk közzé a háztartások vagyonmegoszlásáról.

Sajtóközlemény

Az éghajlattal kapcsolatos adathiány pótlása

Éghajlat-politikai programunk részeként a kapcsolódó mutatókból álló induló csomagot tettünk közzé, amellyel elemezhető, hogyan hat a klímaváltozás a pénzügyi ágazatra. Ezzel is pótoljuk az éghajlattal kapcsolatos adatok hiányát, és figyelemmel kísérjük a zöld átállás folyamatát.

Éghajlattal kapcsolatos mutatók

Interaktív betekintés az euroövezeti inflációba

Hogyan mérjük az inflációt, és mi a különbség a mért és az érzékelt infláció között? Az Európai Unió 23 nyelvén elérhetők a naprakész, összehasonlítható, interaktív vizuális elemekkel szemléltetett inflációs adatok és a személyes inflációs kalkulátor.

Bővebben

Statisztikai adatok igénylése az EKB-tól

Egy bizonyos EKB-statisztikát keres? A nyilvánosságra hozott adataink díjmentesen hozzáférhetők és újra felhasználhatók. Küldjön igénylést, pontosan megjelölve a kért adatokat. Rövid időn belül válaszolunk.

Ebben a szekcióban található oldalak