Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Tilastot 

Tilastot ovat hyvän päätöksenteon perusta.

Päätöksenteon pohjaksi tarvitaan luotettavaa tietoa rahataloudesta ja rahoitusmarkkinoiden kehityksestä. EKP ja euroalueen maiden keskuspankit kokoavat virallisia tilastoja talouden tilasta.

Tilastoihin tukeudutaan kaikessa EKP:n toiminnassa – niin rahapolitiikassa, pankkivalvonnassa kuin rahoitusvakauden edistämistyössä.

Miksi tilastot ovat tärkeitä?

VALOKEILASSA

239 miljardia euroa

euroalueen valtioiden velkapaperien netto-ostot euroalueen ulkopuolelta

Korkojen noustessa euroalueen ulkopuoliset sijoittajat ostivat aiempaa enemmän euroalueen valtioiden velkapapereita. Netto-ostot olivat 239 miljardia euroa vuonna 2023 eli suurimmillaan sitten vuoden 2009. Vuonna 2022 puolestaan velkapaperien nettomyynti oli 25 miljardia euroa.

Lue lehdistötiedote

Tietoihin tutustuminen

Tilastotietoa julkaistaan monessa muodossa ja useammassa eri palvelussa.

Tarjolla olevat tilastot

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Varallisuusjakaumaa koskevat analyysit

Laadimme arvioita tulo- ja varallisjakauman ja rahapolitiikan keskinäisistä vaikutussuhteista. Olemme myös alkaneet julkaista kansantalouden tilinpidon mukaisia ajantasaisia neljännesvuositietoja kotitalouksien varallisuusjakaumasta.

Tiedote

Ilmastonmuutosten vaikutukset rahoitussektoriin

Olemme julkistaneet alustavia indikaattoreita, joilla tutkitaan ilmastonmuutoksen vaikutusta rahoitussektoriin. Pyrkimyksenämme on lisätä ilmastotietoutta ja seurata siirtymistä vihreään talouteen.

Ilmastoindikaattorit

Tutustu euroalueen inflaatioon interaktiivisesti

Miten inflaatiota mitataan? Miksi mittaamalla saatu inflaatiovauhti ei välttämättä vastaa hintojen muutosta kaupoissa? Täsmätietoa tilastoista -sivullamme on jatkuvasti päivitettävää tietoa inflaatiosta. Sivulla on myös interaktiivisia kuvioita, joiden avulla voit vertailla eri maiden inflaatiotietoja, ja laskuri, jonka avulla voit arvioida inflaation vaikutusta omiin ostoksiisi.

Lisätietoa

Tilastotietopyynnöt

EKP:n julkaisemat tilastot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Joskus tilastotietoja on kuitenkin vaikea löytää. Lähetä meille tilastotietopyyntö, niin pyrimme vastaamaan siihen mahdollisimman pian.

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut