content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Media

Comunicarea clară și eficace este foarte importantă pentru noi

Comunicarea clară și eficace este foarte importantă pentru noi. Politica noastră monetară câștigă în eficacitate atunci când deciziile noastre sunt mai bine înțelese. Media deține un rol important în acest proces, ajutându-ne să ne asumăm responsabilitatea față de publicul european. Printre altele, jurnaliștii participă la conferințele noastre de presă, intervievează factorii de decizie și relatează cu privire la discursuri și publicații.

Comunicate de presă

Comunicatele noastre de presă acoperă o mare varietate de teme. În ele sunt anunțate deciziile BCE și sunt publicate date noi.

Comunicate de presă

Conferințe de presă

După ședințele privind politica monetară, președinta BCE, Christine Lagarde, explică deciziile adoptate și răspunde la întrebările jurnaliștilor. Aceste evenimente emblematice, transmise și online în direct, permit înțelegerea raționamentului Consiliului guvernatorilor.

Conferințe de presă

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Decizii de politică monetară

La fiecare șase săptămâni, adoptăm decizii privind politica monetară, care vizează stabilirea măsurilor necesare pentru menținerea inflației la nivelul de 2%. Cele mai recente decizii sunt publicate aici la ora 14.15 (ora Europei Centrale) în ziua fiecărei ședințe de politică monetară a Consiliului guvernatorilor.

Decizii de politică monetară

Blogul BCE

Blogul nostru prezintă perspectivele factorilor de decizie cu privire la deciziile și tendințele recente referitoare la economia zonei euro și nu numai. Articolele se bazează pe analizele și studiile BCE.

Blogul BCE

Discursuri

Membrii Comitetului executiv susțin frecvent discursuri în Europa și în restul lumii pentru a vă ajuta să înțelegeți politicile și deciziile noastre. Aceștia abordează și alte teme legate de activitățile specifice băncilor centrale, sistemul financiar și economie în general.

Discursuri

Interviuri

Interviurile permit jurnaliștilor să adreseze întrebări direct membrilor Comitetului executiv. Publicăm transcrierile acestor conversații.

Interviuri

Află mai multe

Podcasturi

Podcastul BCE oferă o incursiune în lumea economică și activitățile băncilor centrale, abordând teme și tendințe de actualitate pentru economia zonei euro.

Podcasturi
Luări de cuvânt cu caracter public și alte activități

Calendarul nostru săptămânal îți permite să urmărești publicațiile și evenimentele viitoare, inclusiv ședințele organelor de decizie, conferințele de presă și luările de cuvânt cu caracter public. Agenda este actualizată vinerea.

Calendar săptămânal
Solicită o luare de cuvânt

Vrei să inviți un membru al Comitetului executiv să ia cuvântul în cadrul unui eveniment pe care îl organizezi? Completează formularul de solicitare și te vom contacta.

Formular de solicitare

Contact

Dacă ești jurnalist și dorești să discuți cu noi, poți lua legătura cu unul dintre ofițerii noștri de presă. Organizăm, de asemenea, seminarii pentru jurnaliști, care oferă informații detaliate despre modul în care funcționează BCE.

MAI MULT

Alte resurse

Orientări privind comunicările Comitetului executiv

Citește principiile convenite de Comitetul executiv al BCE cu privire la comunicarea cu publicul. Factorii noștri de decizie apreciază comunicarea clară, eficace și oportună.

Principii directoare

Calendare

Fă clic aici pentru informații, inclusiv despre datele viitoarelor conferințe de presă, publicări de date statistice și operațiuni de licitație.

Calendare
Nu ești expert? Consultă materialul nostru explicativ
Informații suplimentare
Ce este „perioada de discreție”?

Toate paginile din această secțiune