content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Studii și publicații

Sprijinim elaborarea politicilor prin studii economice

Realizăm studii economice pe o mare varietate de teme. Aceasta ajută la îmbunătățirea procesului decizional, contribuind astfel la bunăstarea tuturor cetățenilor europeni.

Buletinul economic

Buletinul economic prezintă informații care stau la baza deciziilor de politică monetară ale BCE. Este publicat de opt ori pe an, la două săptămâni după fiecare ședință de politică monetară, facilitând înțelegerea economiei și a perspectivelor sale.

Consultă cea mai recentă ediție

Research Bulletin

Research Bulletin prezintă o selecție a celor mai recente lucrări ale economiștilor BCE. Este o publicație lunară, care acoperă o mare varietate de teme de natură economică și financiară.

Consultă Research Bulletin

Financial Stability Review

Financial Stability Review analizează posibilele riscuri la adresa stabilității financiare în zona euro. Stabilitatea financiară este esențială pentru noi, deoarece constituie una dintre componentele necesare pentru a asigura menținerea inflației la un nivel constant.

Consultă Financial Stability Review

The international role of the euro

Rolul internațional al euro a manifestat reziliență în anul 2022, care a fost marcat de declanșarea războiului purtat de Rusia în Ucraina și de o intensificare semnificativă a riscurilor geopolitice, cu posibile repercusiuni asupra sistemului monetar internațional.

Consultă ediția din 2023 a raportului nostru

Macroprudential Bulletin

O reglementare bancară solidă este esențială pentru reziliența sistemului bancar din zona euro. Domeniile importante abordate în această ediție sunt variate: de la operațiunile de „cosmetizare” ale băncilor de importanță sistemică globală, gestionarea crizelor, lichiditatea și spațiul macroprudențial la momentul de referință al implementării standardelor Basel III finale.

Consultă Macroprudential Bulletin

Studii

La fel ca alte bănci centrale importante, BCE realizează activități de cercetare. Rezultatele acestora sunt publicate în diverse studii.

Prezentare generală a studiilor

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Cercetătorii noștri

Cercetătorii noștri realizează analize de nivel înalt care acoperă o varietate de teme relevante pentru BCE. Activitatea lor pune bazele deciziilor BCE în toate domeniile de politică. Află mai multe informații despre ei și despre activitatea lor.

Cercetătorii noștri
CONFERINȚE ȘI SEMINARE
Află mai multe despre conferințele și seminarele noastre viitoare și despre cum poți să participi la ele
LUCREAZĂ ȘI INTRĂ ÎN CONTACT CU NOI

Oportunități pentru cercetători

Alătură-te BCE

Dacă te interesează să realizezi activități de cercetare la BCE, oferim oportunități de angajare interesante și incitante pentru cercetătorii în economie, stagii pentru studenți și burse atât pentru tinerii cercetători, cât și pentru savanți.

Consultă bursele noastre și alte oferte

Conectează-te la rețelele noastre

BCE realizează și coordonează studii prin intermediul mai multor rețele pentru a obține informații care sprijină procesul nostru decizional.

Vezi rețelele noastre de cercetare
Nu ești expert? Consultă materialul nostru explicativ
Informații suplimentare
De ce efectuează BCE studii?

Toate paginile din această secțiune